İçeriğe geç

Kekere Mekere Tekerlemesini Söyler Misin

Kekere mekere ne demek?

İşte bilinen en uzun tekerleme. Hadi ezberleyelim ve hemen söyleyelim. Bu tarlaya bir shinik (pul) kekere mekere (kuş yemi) ektiler. Bu tarlaya bir shinikkekere-mekere de ekildi.

En uzun tekerlemesi nedir?

Cevap olarak şöyle dedi: “Eğer sen o tarlaya ekilmiş küçük bir kekliğe o günden beri musallat olan gri başlı kirli bir porsuksan, ben de o tarlaya ekilmiş küçük bir kekliğe o günden beri musallat olan gri başlı kirli bir porsuğum,” dedi.

En uzun tekerleme söyler misin?

1. Babaeskili babacan şekerci Bilal’in elinde kocaman büyüteçle, Bigalı iri oğlan Bahir’in bir berbere ve bir biberciye gelip biber almalarını söylemesi, büyük büyük laflar etmesi ve saf bakışları, boş sihirli sözcükleri yüzünden sinirlendi.

Oyun tekerlemesi var mıdır?

Çocuk tekerlemeleri, masallar, hikayeler, bilmeceler, halk tiyatrosu ve çocuk oyunları gibi çeşitli edebi türlerde bulunur. Türk edebiyatında çocuk tekerlemelerinin ilk yazılı örneklerine 11. yüzyıldan itibaren rastlanır.

Türkiye’nin en zor tekerlemesi nedir?

Türk edebiyatında ilk yazılı tekerlemeler 11. yüzyıla dayanır. Çocukların gelişimine katkı sağlayan tekerlemeler genellikle telaffuzu zor olanlardır. 1. Büyük büyüteçli yaşlı şekerci Bilal’e ve Biga’lı iri oğlan Bahir’e saf bakışları ve boş, büyülü, büyük ve görkemli sözleriyle kızdı.

Tak tak kim o tekerlemesi?

Kapıyı çal, kapıyı çal, bu sümüklü Memo kim? Para için ne istiyorsun? Git ve çöplükte ara. Oh… iğne battı. Canımı acıttı. Tombul kuş. Arabaya koş. Arabanın direksiyonu. İstanbul’un tatlıları. Zıpla, zıpla, altın top. Bundan başka oyun yok. Bir sürü çikolata. Biliyor musun, limonata bitti.

10 tane tekerleme söyler misin?

Biraz yürüdüm, uzun bir yol gittim. Dere boyunca yukarı aşağı yürüdüm. Çayırda yürürken, … Makas, makas, makas, Ali amca, tepeye çık, … Fener sıraları, İşte askerler geliyor. … -Komşu, komşu! -Huh, huh! … Adem madene gitti. Adem madende badem yedi. … Otobüs, araba, kamyon. Otobüs durağında dur. … Hıçkırık. Nerelisin? … Pileli bir eteği var. Saçları bukleler halinde.Daha fazla makale…•2 Ocak 2024

Kısa tekerleme nedir?

Ölçülü ve uyaklı günlük kelimeler olarak tanımlanabilir. Çocuk tekerlemeleri bir tür sözlü akrobasidir. Hayali oldukları için yarı anlamlı ve bazen tamamen anlamsız olabilirler. Çocuk tekerlemeleri kalıp olarak kullanılan kelimelerdir.

Bir berber tekerlemesi nasıl söylenir?

Bir berber diğer berbere, ‘Hadi berber, şu berberin karşısına berber dükkanı açalım’ demiş. ‘ demiş. 😅 #GüldürGüldürShow | By Güldür Güldür ShowFacebook.

Dünyanın en zor tekerlemesi nedir?

Kırımlı minik terlik Kıyasettin, Kırımlı minik kılkuyruğunu güldürdü ve küçücük kiler fırınıyla çürük Kürşat’ı devirdi.

İnci minci kim birinci tekerlemesi?

Pearl Minci, ilk kim? Babası nohut satıcısı. Git buradan, Minne, küçüğüm, dön ve sinek sat, çılgın sinek, kurtlu küçüğüm, git buradan.

Tekerleme yes mi no mu?

* İngilizce mingili kokiki kokiki Evet mi no mi nomini Evet mi no mu? -Evet (parmağı olan oyuncu) Kralın başını kes. -(Veya) Hayır (Parmağın geldiği oyuncu) Enno Piyano.

3.sınıf tekerleme nedir?

Kafiyelerden ve aynı adı taşıyan sözcüklerden oluşan ve ses taklidine dayanan kelime dizilerine tekerlemeler denir. Sözlü Türk edebiyatında tekerlemeler masalların başında bulunur. Birçok tekerleme tamamen anlamsız kelime grupları ve ikilemelerden oluşur.

Masal tekerlemesi nedir?

Peri masalı tekerlemeleri, dinleyicileri şaşırtmak, eğlendirmek ve memnun etmek için anlatıyı hazırlayan anonim bir türdür. Peri masalı tekerlemeleri, peri masalının başında, ortasında veya sonunda ses ve kelime benzerlikleriyle oluşturulan yarı anlamsız kelimelerden veya sözlerden oluşur.

Dünyanın en zor tekerlemesi nedir?

Kırımlı minik terlik Kıyasettin, Kırımlı minik kılkuyruğunu güldürdü ve küçücük kiler fırınıyla çürük Kürşat’ı devirdi.

En zor tekerleme söyleyebilir misin?

Çatalağzı’nda Çatalcalı’nın çatalsız, çarpık çatal ağzı Çoruh halkını şaşırttı. Çatalca’da başında çıban olan topal bir çoban çatal yapıyor ve satıyor. Çatalca’da saf bir çoban çatal yapıyor ve çatalı olmayanlara satıyor. Çatalca’da topal bir çoban çatal yapıyor ve çakallara satıyor.

Kaç çeşit tekerleme vardır?

Halk edebiyatının belirli bir türüdür. Dört tür tekerleme vardır: masal, oyun, tören ve bağımsız. Çocuk tekerlemeleri hem eğlenmede hem de çocukların konuşma yeteneğini geliştirmede önemli bir rol oynar. Halk şairleri, çocuklarla birlikte şiirlerine çocuk tekerlemeleri eklemişlerdir.

Masal tekerlemesi nedir?

Peri masalı tekerlemeleri, dinleyicileri şaşırtmak, eğlendirmek ve memnun etmek için anlatıyı hazırlayan anonim bir türdür. Peri masalı tekerlemeleri, peri masalının başında, ortasında veya sonunda ses ve kelime benzerlikleriyle oluşturulan yarı anlamsız kelimelerden veya sözlerden oluşur.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir