İçeriğe geç

Fakülte Sekreteri Kim Tarafından Atanır

Fakülte sekreteri kime bağlıdır?

2547 sayılı Yükseköğretim Kanununun 51 inci maddesinin (b) fıkrasına göre Fakülte Sekreteri, Fakültenin idari hizmetlerini yürütmekle görevli olup Dekan’a bağlıdır.

Nasıl fakülte sekreteri olunur?

İlk gereklilik, başlamak için lisans derecesine sahip olmaktır. Fakülte sekreterleri genellikle ilgili oldukları bölümlerden seçilir. Bir diğer önemli gereklilik ise kişinin derecesini tamamladıktan sonra beş yıllık bir dönemi tamamlamış olmasıdır. Fakülte sekreteri olmak için eğitim, kurumda çalışmaya başladıktan sonra kurum içi eğitim yoluyla sağlanır.

Üniversitede genel sekreteri kim atar?

Genel Sekreter, fakülte üyeleri hariç olmak üzere Üniversite personelinin idari amiri ve Rektöre bağlı olarak Üniversitenin tüm idari işlerinden sorumlu yöneticidir. Genel Sekreterin atanması ve görevden alınması Rektör’ün önerisi ve Mütevelli Heyeti’nin kararıyla yapılır.

Yüksekokul sekreterini kim atar?

Fakülte, enstitü ve üniversite sekreteri, ilgili Dekan ve Müdürün önerisi üzerine Rektör tarafından atanır.

Fakülte sekreteri maaşı 2024 ne kadar olacak?

Fakülte Sekreteri pozisyonu için 2024 yılında ortalama aylık maaş 34.975 TL olurken, 2023 yılında bu ortalama 21 TL olacak.

Fakültenin amiri kimdir?

2547 sayılı Yükseköğretim Kanununun 51. maddesine göre, her fakültede, Dekana bağlı olarak fakülte idari teşkilatına başkanlık eden bir Fakülte Sekreteri bulunur.

Üniversite daire başkanı kim atar?

MADDE 9. Bölüm Başkanı, Üniversite Yönetim Kurulunun görüşü alınarak Rektör tarafından atanır.

Önlisans mezunu fakülte sekreteri olabilir mi?

Yeni düzenlemede herhangi bir şart öngörülmemiş olmakla birlikte, 657 sayılı Kanun’un 68/B maddesi uyarınca, üniversite mezunu olmak ve sınavsız olarak on yıllık mesleki deneyime sahip olduğunu gerekli referanslarla belgelemek şartıyla Fakülte Sekreteri olarak atanmanızda bir engel bulunmamaktadır.

Yüksekokul sekreteri ne iş yapar?

Üniversite personelinin özlük haklarına ilişkin uygulamalara uyum sağlar. • Gerektiğinde güvenlik düzenlemelerinin oluşturulmasına yardımcı olur. İdari personelin görev ve çalışmalarını denetler ve eğitimlerini sağlar. İdari personel ve öğrenciler için mevzuat hakkında bilgi sağlar. • İdari personele karşı disiplin soruşturması yürütür.

Genel Sekreter kim atar?

Genel Sekreter, Belediye Başkanının teklifi üzerine İçişleri Bakanı tarafından atanır.

Dekanları kim atar?

MADDE 8. a) Atama: (Değişik: RG–21808) Dekan, Fakülte ve birimlerini temsilen, Üniversite Kurulu tarafından Üniversite içinden veya dışından üç profesör arasından üç yıllık bir süre için seçilir. Atama, Rektörün önerisi üzerine ve olağan usule göre yapılır. Görev süresi sona eren Dekan yeniden atanabilir.

Üniversite genel sekreteri maaşı ne kadar?

Anketi dolduran kullanıcıların paylaştığı maaş verilerine göre Fakülte Genel Sekreteri maaş ortalaması aylık 31.100 TL’dir. Fakülte Genel Sekreteri en düşük ortak maaşı 24.800 TL iken en yüksek ortak maaşı 33 TL’dir.

Fakülte sekreteri ne iş yapar?

Kurum/kuruluş ve kişilerden Dekanlığa gelen yazılara cevap vermek için gerekli işlemleri yapar. Fakülte Kurullarının gündemlerini hazırlar; alınan kararların basılmasını, ilgililere dağıtılmasını ve arşivlenmesini sağlar. Akademik ve idari personelin özlük haklarına saygı gösterilmesini sağlar.

Üniversitede bölüm sekreteri nasıl olunur?

Bölüm sekreteri olmak için lisans derecesi gerekli olsa da, büro yönetimi ve sekreterlik alanında iki yıllık ön lisans derecesini (meslek okulu) tamamlamış kişiler de bu alanda çalışabilirler. Bölümde ilgili süreçleri yürüten adayın pratik ve analitik zekaya sahip olması önemlidir.

Fakülte yönetim kurulu kimlerden oluşur?

MADDE 10. (a) Yapı ve işleyiş: Fakülte Kurulu, Dekanın başkanlığında Fakülte Kurulu tarafından üç yıllık süre için seçilen üç profesör, iki doçent ve bir yardımcı doçentten oluşur.

Üniversite bölüm sekreteri ne iş yapar?

Öğretim görevlileri ve danışmanlar için sınav planı mektupları hazırlar. Fakülteler ve bölümler arasındaki yazışmaları yürütür ve uygun yere teslim eder. Dekanlıktan gelen mektupların Bölüm Başkanı tarafından değerlendirilmesini izler ve gerekli mektupların günlük olarak Dekanlığa iletilmesini sağlar.

Fakülte asistanı nedir?

Yardımcılar, birlikte çalıştıkları profesör veya öğretim görevlilerinin ders ve uygulamalarına katılmak, kendilerine verilen işleri zamanında ve düzenli olarak yapmak, öğrencilere çalışmalarında ve uygulamalarında destek sağlamakla yükümlüdürler.

Üniversite genel sekreteri maaşı ne kadar?

Anketi dolduran kullanıcıların paylaştığı maaş verilerine göre Fakülte Genel Sekreteri maaş ortalaması aylık 31.100 TL’dir. Fakülte Genel Sekreteri en düşük ortak maaşı 24.800 TL iken en yüksek ortak maaşı 33 TL’dir.

Yüksekokul sekreteri kimdir?

Yüksekokul sekreterleri aynı zamanda sekreterlik personelinin disiplin amirleridir. 1. Okulda çalışan idari, teknik ve yardımcı personelin iş bölümünü sağlar ve gerekli gözetim ve denetimi yapar. 2. Kendisine verilen diğer görevleri yerine getirmek.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gaziantep Beyaz Tenli Escort