Kişilere hitaben dilekçe yazılır mı?
✓ Dilekçe yalnızca yetkililere hitaben yazılmalıdır. Dilekçeler kişilere yazılı olarak iletilemez. Sayfa 2 ✓ Üst makam, alt makamdan talep ettiğinde teslim olur ve alt makam, üst makamdan talep ettiğinde teslim olur.
Dilekçe saygılarımla diye biter mi?
“Durumu saygıyla bilgilerinize sunuyorum”, bir sorunu çözmek veya bir işlem başlatmak için üst makama başvururken “Durumu saygıyla sunuyorum” veya bir eylem gerçekleştirmek için izin istendiğinde “Saygılarımla izninizi talep ediyorum” gibi saygılı ifadelerle sonlandırılmalıdır. Genel olanlar dışında hiçbir kısaltma kullanılmaz.
Dilekçe nasıl başlar?
Dilekçelerin başında başvurulan makamın adı yer alır. Gerekiyorsa başvurulan makamın adresi de belirtilir. Başvurulan adresin adı büyük harflerle yazılır; adresteki kelimeler ilk harfleri büyük, diğer harfleri küçük ve ortalanmış şekilde yazılır.
Dilekçede ek nasıl belirtilir?
MADDE 18 – (1) Belgenin eki varsa, imza bölümünden sonra yeterli satır aralığı bırakılarak ve metin alanının solundan başlanarak “Ek:” başlığı yazılır. Onay belgelerinde, onay alınan merciin imza bölümünden sonra yeterli satır aralığı bırakılarak ve metin alanının solundan başlanarak “Ek:” başlığı yazılır.
Dilekçede hitap olur mu?
Dilekçeler bireylere hitaben yazılamaz. Ofis adı büyük harflerle yazılmalıdır.
Arz ederim üst makama mı?
Hiyerarşi açısından, bu: Alt örnekler için “Rica ederim”, aynı seviyedeki üst örnekler için “Lütfen”. Dağıtılmış yazışmada şu cümleyle biter: “Lütfen ve lütfen”. Şu cümleyle biter:
Resmi bir kuruma yazılan dilekçe nasıl bitirilir?
Resmî bir yazının son kısmında imzası bulunan yetkilinin teklif veya talebini dile getirdiği son cümle “Temenni ederim” veya “Talep ediyorum”dur.
Bilgilerinizi rica ederim mi bilgilerinize rica ederim mi?
Alt makamlara yazarken; Ayrıntılarınızı talep ediyorum. Gerekeni yapmanızı talep ediyorum. Gerekirse bilgilerinizi isteyeceğim. Ayrıntılarınız talep ediliyor.
Saygılarımla sonuna ne konur?
Adres kısmından sonra, kendinizi kısaca tanıtmalı ve e-postayı neden yazdığınızı açıklamalısınız. Gönderirim./ Rica ederim. Sonra “Saygılarımla” veya “Size iyi şanslar dilerim.” İfadeleri eklenir. Üstlere: “Sizi bilgilendiriyorum.”
Dilekçede saygılarımla nereye yazılır?
Dilekçenin gövdesi, dilekçenin konusuyla eşleşecek şekilde oluşturulur. Dilekçe bir durumu belirtiyorsa, son cümle şöyle olmalıdır: “Gereken bilgileri saygıyla sunuyorum,” bir talep ise şöyle olmalıdır: “Gereken bilgileri saygıyla sunuyorum, sizin izninizle.” Dilekçenin sonunda, adınız ve soyadınız sağ alt köşeye yazılmalı ve imzalanmalıdır.
Dilekçe kaç paraya yazılır?
Baskı Ücreti: Adliyeler dilekçe basımı için belirli bir ücret talep etmektedir. Bu ücret adliyenin bulunduğu bölgeye ve basılacak dilekçenin türüne göre değişiklik gösterebilmektedir. Örnek: 2024 yılı için dilekçe basımının ortalama ücreti 100 TL ile 300 TL arasında değişmektedir.
Dilekçeye 30 gün içinde cevap verilmezse ne olur?
İdari Yargılama Usulü Kanunu’na göre eski uygulama devam etmektedir. Dilekçenin kabulü veya reddi kararı 60 gün içinde verilmelidir. 60 gün içinde cevap alınamazsa, talep edilen idare tarafından başvurunun reddedildiği kabul edilir ve bu iptal kararına karşı itiraz etme hakkınız vardır.
Dilekçenin sonuna ne yazılır?
Bir sorun çözülecekse veya bir işlem başlatılacaksa, “Saygılarımla izninizi rica ederim” ifadesi yerine “Gerekli izni saygılarımla rica ederim” gibi saygılı ifadelerle sonlandırılmalıdır. – Dilekçeyi yazan kişi, tarih, ad, soyad ve adresini mutlaka yazmalıdır.
İl müdürü v mi il müdür v mi?
Pozisyon “Genel Müdür V.”, “Bölüm Başkanı V.”, “İl Müdürü V.”, “Yurt Müdürü V.” formun ikinci satırında yer almaktadır.
Olurlarınıza arz ederim nasıl yazılır?
Ancak onay talebinde bulunulurken “Onayınıza sunuyorum” gibi ifadeler kullanılmamalıdır. “…Onayınıza sunuyorum”, “…Rızanıza sunuyorum”, “Onayınıza sunuyorum”, “Takdirinize sunuyorum”, “Onayınıza sunuyorum” gibi uygun bağlayıcı biçimler kullanılmalıdır.
Dilekçeye 30 gün içinde cevap verilmezse ne olur?
İdari Yargılama Usulü Kanunu’na göre eski uygulama devam etmektedir. Dilekçenin kabulü veya reddi kararı 60 gün içinde verilmelidir. 60 gün içinde cevap alınamazsa, talep edilen idare tarafından başvurunun reddedildiği kabul edilir ve bu iptal kararına karşı itiraz etme hakkınız vardır.
Yetkili makamlar dilekçe sahiplerine en geç kaç gün içinde bilgi vermek zorundadır?
Bu şekilde yapılan başvurular için yetkili idari makam, başvuru sahiplerine en geç otuz gün içinde yapılan işlemin aşaması veya sonucu hakkında gerekçeli bir cevap verecektir. İşlem devam ederse, sonucu hakkında ek bilgi sağlanacaktır.
Dilekçe mail olarak gönderilir mi?
E-posta ile gönderilen dilekçe işleme alınır mı? E-posta ile gönderilen taleplerde gerçek kimlik tespiti mümkün olmadığından, tarafların hak kaybına uğramaması için e-posta ile gönderilen dilekçeler işleme alınmayacaktır.
Şahsa dilekçe nasıl yazılır?
Kişisel dilekçe nasıl yazılır? “Dilekçe” veya “Dilekçe Konusu” en üstte olmalıdır. Ardından dilekçenin yazıldığı kişiyle ilgili bilgiler, tarih ve konu eklenmelidir. En altta dilekçeyi yazan kişinin adı, imzası ve iletişim bilgileri bulunmalıdır.
Kaynak: olivapizza.com.tr