Kombinin ateşleme yapmaması neden kaynaklanır?
Düşük su basıncı: Kazanda düşük su basıncı tutuşmayı önleyebilir. Su basıncını kontrol edin ve gerekirse su ekleyin. Gaz besleme sorunu: Gaz hattında bir kesinti veya sorun varsa, kazan tutuşmayabilir. Gaz vanasını kontrol edin ve gaz kesintisi olup olmadığını kontrol edin.
Kombi ateşleme yapmıyor ne yapmalıyım?
Kazan ateşlenmiyor. Ne yapmalıyım? Kazanın gücünü kontrol edin: İlk olarak, kazanın güç kaynağını kontrol edin. … Su basıncını kontrol edin: Kazanın çalışması için yeterli su basıncına ihtiyacı vardır. … Kazanı yeniden başlatın: Kazanı kapatın, ardından birkaç dakika bekleyin ve tekrar açın.
Kombi neden ateşlemeye geçmez?
Kazan bacası tıkalı ise kazan ateşleme yapmayabilir. (Kazan bacası zaman zaman temizlenmelidir, çünkü kir veya kuş yuvalarıyla tıkanabilir.) Kazan ateşleme elektrodunun arızalanması veya ateşleme trafosunun arızalanması da kazanın ateşleme yapmamasına neden olabilecek diğer faktörlerdir.
Kombi devreye girmiyorsa sebebi nedir?
Hava valfi sıkışmış veya arızalı olabilir, NTC sıcaklık sensöründe arıza olabilir, kombi hiç çalışmıyorsa anakartta sorun olabilir, bu durumda ekiplerimiz anakart tamiri veya anakart değişimi yapabilir.
Ateşlemede sorun olduğu nasıl anlaşılır?
Ani güç kaybı, titreme, motor arızası, yakıt verimliliğinin azalması, buji yanması ve alışılmadık sesler gibi belirtiler ateşleme bobini arızasını gösterir. Ayrıca aracın arıza ışığı yanabilir. Bu belirtilerden herhangi biri ortaya çıkarsa aracı bir tamirciye götürmeniz önerilir.
Ateşleme neden gelmez?
Araç hiç çalışmıyor: Bobin tamamen arızalandığı için ateşleme yapamıyor. Ateşleme olmadığı için araç çalışmıyor. Araç kayıyor: Bu durum genellikle ateşleme bobinindeki bir çatlaktan kaynaklanır. Bazı durumlarda, birden fazla bobini olan araçlar bobinlerden biri arızalanırsa ateşlemeyi tekleyebilir.
Kombi kaç dakikada bir ateşleme yapmaz?
Kombi ne sıklıkla ateşler? Kombilerin otomatik moda geçmesi için gereken süre markaya göre 1 ila 3 dakika arasında değişir. Bu, alev söndükten sonra kombilerin 1 ila 3 dakika içinde tekrar çalışmaya başladığı anlamına gelir.
Kombi yanıyor hemen sönüyor neden?
Kombinin ateşlemeden hemen sonra sönmesi şu sebeplerden kaynaklanabilir: Alev sensörü arızası, gaz valfinde sorun, gaz basıncının yetersiz olması, bacanın tıkanması, elektrik arızası, NTC sensöründe sorun veya kireçlenme.
Ateşleme sistemi neden bozulur?
Bunun nedenleri arasında bujilerde çatlaklar, buji kablosunun bağlantı noktalarında kısa devreler, güç kaybı veya kesintisi, kullanım ömrünün dolması, aşınma ve zayıflamaya bağlı bozulmalar sayılabilir.
Ocağa doğalgaz neden gelmez?
Sobaya doğal gaz gelmiyorsa kombiye gaz gelmiyor demektir. Sobaya gaz gelmiyorsa gaz sayacı vanasını ve dışarıdaki kesme bobinini kontrol edin. Makara pimini kendinize doğru çekin. Gaz yoksa fatura ödenmediği için gaz beslemesi kesilmiştir veya dışarıdaki gaz sayacındaki gaz kesici gaz beslemesini kesmiştir.
Kombi neye göre ateşleme yapar?
Oda termostatı ve sıcaklık ayarlarının açıklaması: Oda termostatı kullanıldığında, kazan termostat tarafından ayarlanan sıcaklığa ulaştığında yanmayı durdurur ve sıcaklık düştüğünde tekrar ısıtmaya başlar. Ateşleme sıklığı termostat ayarına ve evdeki sıcaklık dalgalanmalarına bağlı olarak değişir.
Kombi ateşleme sistemi nasıl çalışır?
Kombi ateşleme sistemi gaz ve elektriğin birleşimiyle çalışır. Kazana ulaşan gaz ateşleme elektrodu tarafından tutuşturulur ve yanma odasında bir alev oluşturur. Bu alev kazanın ısı üretmesini sağlar. Ateşleme elektrodu ve gaz valfi gibi bileşenler kazanın doğru şekilde ateşlenmesini sağlar.
Kombi neden alevlenmez?
Kullanıcının yapabileceği tüm müdahalelere rağmen kombi ateşleme sorunu devam ediyorsa kombinin beyni olan ana kart arızalı olabilir. Ayrıca kombi yanma odasında bulunan ve ateşlemeyi ve alevi algılamaya yarayan iyonizasyon veya ateşleme elektrodunda arıza olabilir.
Demirdöküm kombi ateşleme yapmıyor neden?
Demirdöküm kombilerde ateşleme yapmama sorununun çeşitli nedenleri olabilir. Bunlar arasında gaz basıncının düşük olması, ateşleme elemanlarının kirlenmesi veya arızalanması, elektrik bağlantılarında sorun olması veya su ve gaz vanalarının arızalanması sayılabilir.
Kombi açıkken gaz kesilirse ne olur?
Doğalgaz kesintisi durumunda önlem amaçlı kombiyi kapatabilirsiniz. Ancak kapatmak zorunda değilsiniz. Doğalgaz kesilirse evinizdeki veya iş yerinizdeki sıcak su ve ısıtma sistemleri çalışmayacaktır. Doğalgaz kesintisi sona erdiğinde kombi otomatik olarak çalışmaya başlayacaktır.
Kombide alev kaybı neden olur?
Kombi ateşlemiyorsa gaz gelip gelmediğini kontrol edin. Gaz geliyorsa kombinin magnetosu arızalı olabilir, bacaya kir girdiği için baca çekişi azalmış olabilir veya filtreler tıkalı olabilir. Sorunu giderdikten sonra kombi hala ateşlemiyorsa yetkili servis çağırılmalıdır.
Kombi neden ateşleme yapıp hemen sönüyor?
Kombinin ateşlemeden hemen sonra durması şu sebeplerden kaynaklanabilir: Alev sensörü arızası, gaz valfinde sorun, gaz basıncının yetersiz olması, bacanın tıkanması, elektrik arızası, NTC sensöründe sorun veya kireçlenme.
Kombinin arızalı olduğu nasıl anlaşılır?
Kazanınızın arızalı olduğunu anlamak için şu belirtileri arayın: Kazan çalışmıyor: Kazan beklendiği gibi çalışmıyorsa veya hiç çalışmıyorsa, bu bir arıza belirtisi olabilir. Su sıcaklığı sorunları: Kazan suyu ısıtmıyorsa veya sıcak su beklenenden daha soğuksa, bu bir arıza belirtisi olabilir.
Kombi kaç dakikada bir ateşleme yapmaz?
Kombi ne sıklıkla ateşler? Kombilerin otomatik moda geçmesi için gereken süre markaya göre 1 ila 3 dakika arasında değişir. Bu, alev söndükten sonra kombilerin 1 ila 3 dakika içinde tekrar çalışmaya başladığı anlamına gelir.
Kaynak: flyingcam.com.tr