Uzun yola çıkarken ne alınmalı?
Uzun yolculukta araçta bulunması gerekenler: Araçta yeterli su ve tek kullanımlık bardak bulundurmanızı öneririz. Ayrıca çöp poşeti ve atıştırmalık götürmek mola süresini uzatacaktır. Daha fazla konfor için yastık, hırka ve battaniye almak da önemlidir.
Uzun yola giderken ne yapılmalı?
Uzun mesafe araç kullanırken uyulması gereken 8 kural: Araç kullanmadan önce iyice dinlenin. … Yola çıkmadan önce aracınızın bakımını yaptırmayı unutmayın. … Rahat kıyafetler seçin. … Trafik kurallarına dikkat edin. … Asla acele etmeyin. … Ne yiyip içtiğinize dikkat edin. … Birkaç saatte bir mola verin. … Kendinizi örtmeyi unutmayın.
Araba yolculuğunda ne lazım?
Arabayla Seyahat Ederken Bulundurmanız Gereken 12 Şey İlk yardım çantası ve yangın söndürücü İlk yardım çantası ve yangın söndürücü, aracın kendisi ve sürücüsü kadar önemlidir. … Çekme halatı … Mal hasarı kaza raporu ve kalem. … Reflektör. … Yedek ampul. … Eldiven. … Kolonya veya dezenfektan. … Yastık.Daha fazla makale…•1 Mart 2021
Yolculukta sıkılmamak için ne yapılır?
Seyahat etmekten yorulanlar için seyahat ederken yapılacak şeyler… Yol boyunca turistik yerleri ziyaret edin. Yeni lezzetler keşfedin. Yerel üreticilerden taze meyve satın alın. Spor yapın. Kitap okuyun. Podcast dinleyin. Seyahat günlüğü yazın. Film izleyin.
Uzun yola çıkarken arabada nelere bakılır?
Uzun yolda seyahat ederken aracınızda kontrol etmeniz gerekenler. Lastik muayenesi: Lastik hava basıncını ve lastik oluk derinliğini kontrol edin.
Uzun yola saat kaçta çıkılmalı?
Uzun bir yolculuktan önce, sürücüler 6-7 saat kesintisiz uyku almalıdır. Tek başınıza araç kullanıyorsanız, günde 8 saatten fazla araç kullanmayın. Her 2 saatte bir 15 dakikalık mola verdiğinizden emin olun. Mümkünse, bunu sabah 1:00 ile sabah 5:00 arasında ve öğleden sonra 12:00 ile öğleden sonra 3:00 arasında yapın.
Uzun yolda araba kaç saatte bir mola verilir?
4,5 saatlik sürüşten sonra en az 45 dakikalık bir mola vermelisiniz (dinlenme süresi almıyorsanız). Molanızı kesinlikle ikiye bölebilir ve 4,5 saatlik sürüş sırasında verebilirsiniz.
Uzun yolda kaç km hızla gidilmeli?
Otomobiller için hız sınırı: Mesken bölgelerinde 50 km, bölünmüş yollarda 110 km, otoyollarda 120 km, KGM tarafından işletilen otoyollarda 130 km, yap-işlet-devret modeliyle işletilen otoyollarda 140 km.
Uzun Yola Gecemi Gündüz mü?
Uzun yolculuklarda tek başınıza müzik dinlemek rahatlatıcı ve sakinleştirici bir deneyimdir. Yaz aylarında hava gündüzden daha serindir, bu nedenle gece seyahat etmek daha iyidir. Yoğun trafiğin gerginliğinden rahatsız olanlar gece yolculuklarında da yolun tadını çıkarabilirler.
Uzun yolculukta tuvalet gelmemesi için ne yapmalı?
Bu taktikler de yardımcı olabilir: Araba veya uçakla seyahat ediyorsanız, sıvı alımınızı sınırlayın, ancak aşırıya kaçmayın ve susuz kalmayın. En az iki saatte bir mola verin. Seyahatten önce tuvaleti kullanmayı teklif edin ve yol boyunca molalar verin.
Araba sürerken nasıl rahat olunur?
Sürüş sırasında stresi azaltmak için öneriler: Aracınızı tanıyın. … Yoğun olmayan saatlerde sürün. … Doğru pozisyonda sürün. … Stres seviyeniz yükseldiğinde nefes egzersizleri yapın. … Diğer sürücülerin olumsuz yorumlarını dinlemeyin. … Düzenli egzersiz yapın. … Uzman yardımı alın.Daha fazla makale…•3 Temmuz 2020
Uzun yolda ne alınır?
Seyahat çantanıza eklemeniz gereken diğer ürünler: Çok sayıda tişört. Çorap. Yedek kıyafet. Şort – mayo. İç çamaşırı. Şapka – atkı. Omuz veya sırt çantası. Tarak – saç şekillendirici. Daha fazla ürün…
Yolculukta ne yenmez?
Patates kızartması, hazır yiyecekler, süt ve fasulye gibi yediğiniz yiyecekler iyi bir yolculuğu engelleyebilir. Böyle kötü bir deneyimden kaçınmak için, yolculuktan önce sindirimi zor olan baharat ve yağ açısından zengin yiyeceklerden kaçının.
Uzun yolculukta ne yemeliyiz?
Sıcak hava nedeniyle yolda bozulma riski olduğundan ve mideye ağır gelebileceğinden kıyma yerine ıspanak, pazı, havuç, kabak mercimeği ve biraz peynir ekleyerek hamur işlerinizi hem sağlıklı hem de düşük kalorili hale getirebilirsiniz. Yolculukta vitamin ihtiyacınızı karşılamak için yanınıza taze meyve alabilirsiniz.
Otobüste en rahat nasıl uyunur?
Otobüste rahat hissetmek için kişisel eşyalarınızı da yanınıza almalısınız. Yumuşak bir boyun yastığı veya seyahat yastığı kullanmak başınızı ve boynunuzu destekleyerek daha iyi uyumanıza yardımcı olabilir.
Uzun yolda ne alınır?
Seyahat çantanıza eklemeniz gereken diğer ürünler: Çok sayıda tişört. Çorap. Yedek kıyafet. Şort – mayo. İç çamaşırı. Şapka – atkı. Omuz veya sırt çantası. Tarak – saç şekillendirici. Daha fazla ürün…
Acemi şöför uzun yola çıkabilir mi?
Çıraklık ehliyeti olan sürücüler uzun yolculuklar yapabilirler. Sürücü olmak için eğitim almak uzun mesafeler seyahat etmenizi engellemez.
Uzun yola çıkmadan önce ne yenir?
Zeytin, peynir, yumurta ve domates gibi besinler konforlu bir yolculuk için idealdir. Özellikle yumurtanın tok tutma etkisi yolculuğun daha keyifli geçmesine katkı sağlar. İsterseniz yolculuktan önce sandviç şeklinde besleyici bir alternatif de hazırlayabilirsiniz.
Uzun yola çıkarken araçla ilgili ne tür kontroller yapılır?
Uzun bir yolculuğa çıkmadan önce, aracımızla yol arasındaki tek bağlantı olan lastiklerimizi kontrol etmeliyiz. Lastik basıncını ve diş derinliğini kontrol ettikten sonra aracın balansını yaptırmalıyız. Tekerlek balansı yanlış olan bir araç büyük tehlikeler doğurur ve ayrıca sürücüde yorgunluğa neden olur.
Kaynak: moiva.com.tr